În fiecare an, TU ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit!

Nu ezita, direcționează și implică-te în proiectele InfoCons cu un puternic impact asupra educației , sănătății și mediului din România !

În cazul în care ignori posibilitatea direcționării celor 3,5% din impozitul pe venit , banii aferenți acestui procent vor fi automat gestionați de stat. De ce să lași pe altcineva să decidă ce se întâmplă cu banii tăi ?! Ia atitudine!

Ce înseamnă direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit ?

Contribuabilii au posibilitatea de a opta asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit .

Astfel, persoanele care își doresc să susțină proiectele InfoCons și, odată cu acestea :  educația , accesul la școală , sănătatea , îmbunătățirea și protejarea mediului , persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități ,  o pot face simplu și ușor !

Cine poate directiona 3,5%?

Direcționarea celor 3,5% din impozitul pe venit se poate face prin intermediul formularului 230, formular care poate fi completat de :

– persoanele care au venituri din salarii și asimilate salariilor ;

– persoanele care au venituri din pensii ; 

– persoanele care au venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit ;

– persoanele ce desfășoară activități agricole impuse pe bază de normă de venit ;

– persoanele care au venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă ;

– persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real ;

– persoanele care au venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit și venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli .

Ajută-ne să te ajutăm! Direcționează 3,5% din impozitul pe venit până pe 25 mai și sprijină proiectele noastre din următoarele domenii și nu numai :

– Educație ;

– Sănătate ;

– Sprijin pentru copii din medii defavorizate și nu numai ;

– Mediu ;

– Cultură ;

– Sprijin pentru vârstnici și persoane cu dizabilități ;

– Materiale de construcții și imobiliare ;

– Energie ;

– Servicii publice ;

– Studii și Teste comparative pe diferite produse și servicii pentru ca tu să alegi în cunoștință de cauză !

– Aplicația InfoCons de protecția consumatorilor pentru a avea acces la :

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ;

– Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele , numărul și tipul aditivilor alimentari , alergeni , cantitatea de zahăr , sare , calorii ;

– Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional ;

– Timpii de așteptare la punctele de trecere rutieră a frontierei din România ;

– Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare ;

– Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unităților de alimentație publică licențiate și autorizate din România ;

– Dicționar de terminologie din domeniul protecție consumatorilor, mediu, financiar bancar, muncă, asigurări, energie, etc.

– Până la 3 QR coduri gratuite personalizate pentru cei care au cont în Aplicație. Poți monitoriza traficul de scanare a QR codurilor tale și nu numai . 

De asemenea , InfoCons realizează numeroase programe , dintre care amintim :

– Programul National pentru Protectia Consumatorilor Marca Increderii – pentru cresterea gradului de incredere si informare in agentii economici ce repsecta normele europene si nationale de protectia a consumatorilor.

– Programul National Jurnal Eveniment Imobil – Parte integranta a cartii tehnice a constructiei – pentru cresterea gradului de incredere si informare a consumatorilor pentru achizitiile imobiliare

– Programul National Anticontrafacere – Marcajul de securitate – Holograma ProQ

– Programul National de Accesibilizare a Spatiilor Publice pentru persoane cu dizabilitati;

– Program de Consiliere si Consultanta a Agentilor Economici pentru cresterea gradului de incredere si informare al consumatorilor, respectand legislatia europeana si nationala in domeniu

Cum te poți implica în 3 pași simpli?

Pasul 1:

Descarcă Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat

Pasul 2:

Completeaza rubrica

DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura.

Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).

Pasul 3 (Alege una dintre cele 4 variante) :

Trimiteți formularul scanat la adresa: office@infocons.ro și noi îl vom depune  la organul fiscal competent ;

Depuneţi formularul (personal) în dublu exemplar direct la registratura organului fiscal competent;.( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu ,  potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu , pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România )

Trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la organul fiscal competent ;( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu ,  potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România).

Trimiteți formularul completat în original prin poștă/curierat la adresa Secretariatului General InfoCons din Bulevardul Mărășești, nr 127-129, sector 4, București .

Direcționează și tu 3,5% din impozitul pe venit

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Sorin Mierlea

„Te poti implica si tu acum, fara costuri , banii oricum sunt redirectionati catre bugetul de stat . Poti alege sa sustii Proiectele InfoCons sau  catre orice organizatie non-guvernamentala , asociatie sau fundatie . Luati atitudine ! Aceste sume pot ajuta un copil bolnav , un batran , pot ajuta la Protectia mediului , realizarea de teste comparative pe diferite game de produse alimentare si nu numai, astfel decizia se poate lua in cunostinta de cauza ! Doar impreuna putem fi mai puternici ! Ajuta-ne sa te ajutam !”

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons