InfoCons, un important promotor al drepturilor de proprietate intelectuală, împreuna cu Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO), îșî anunță colaborarea la un proiect inovator “O 9 atitudine a Tinerilor Europeni privind Protecția Drepturilor de Proprietate Intelectuală – A.C.T.I.V.E.” , proiect ce vizează educarea tinerei generații despre importanța respectării drepturi pentru proprietate intelectuală.

București, 12.09.2023

“O 9 atitudine a Tinerilor Europeni privind Protecția Drepturilor de Proprietate Intelectuală”, o inițiativă de pionierat, și-a început oficial misiunea de a sensibiliza tinerii europeni cu privire la importanța critică a protecției drepturilor de proprietate intelectuală și consecințele de amploare ale încălcării proprietății intelectuale. Cu un accent puternic pe stimularea creativității, inovației și antreprenoriatului, “O 9 atitudine“  își propune să remodeleze comportamentele și să reducă consumul de bunuri contrafăcute și de conținut digital din surse ilegale. Scopul principal al proiectului este de a da puterea tinerei generații să devină susținători proactivi pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI).

Citește și : Alerte! La început de an școlar !

În era digitală actuală, proliferarea bunurilor contrafăcute și distribuția neautorizată a conținutului digital au atins niveluri alarmante. Aceasta nu numai că subminează drepturile creatorilor și inventatorilor, ci pune în fața noastră provocări semnificative de natură economică, socială și etică.

“ O 9 atitudine – A.C.T.I.V.E. “ recunoaște urgența abordării acestei probleme și a demarat o campanie amplă pentru a aduce o schimbare pozitivă.

InfoCons și EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală ) vizează sporirea conștientizării tinerilor europeni cu privire la importanța Drepturilor de Proprietate Intelectuală și în același timp schimbarea comportamentului acestora. Prin intermediul inițiativelor educaționale, ateliere și campanii de informare, “ O 9 atitudine – A.C.T.I.V.E. “ este hotărât să aducă o transformare a atitudinii, să încurajeze alegerile responsabile, să descurajeze încălcarea DPI și să reducă consumul de bunuri contrafăcute și conținut digital piratat, având  încredere în puterea tinerei generații de a aduce schimbări. Prin furnizarea de cunoștințe, instrumente și o mentalitate proactivă, proiectul își propune să convingă tinerii europeni să se implice activ în protejarea Drepturilor de Proprietate Intelectuală. Aceștia vor deveni promotorii spiritului creativ, ai inovației și ai consumului etic.

Citește și : Atenționare InfoCons! La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Lansarea “ O 9 atitudine – A.C.T.I.V.E. “ este un apel la acțiune pentru toți cei interesați, inclusiv educatori, studenți, părinți, factori de decizie și lideri din industrie. Prin unirea eforturilor, proiectul vede un viitor în care Drepturile de Proprietate Intelectuală sunt respectate, creativitatea este încurajată, iar inovația prosperă.

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Sorin Mierlea

„Credem că educația joacă un rol esențial în dezvoltarea consumatorilor responsabili și cu o 9 atitudine”, a spus Sorin Mierlea, președintele InfoCons. „Prin colaborarea cu EUIPO dorim să schimbăm percepțiile, comportamentele și atitudinile față de Drepturile de Proprietate Intelectuală. “ O 9 atitudine – A.C.T.I.V.E. “ este dedicat cultivării respectului pentru creatori, inventatori și inovatori. Împreună, putem construi un viitor mai sigur în care spiritul creativ să prospere și proprietatea intelectuală să fie protejată.”

Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, membră cu drepturi depline în Consumers International, este o organizație neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apară drepturile consumatorilor. InfoCons este un susținător al drepturilor de proprietate intelectuală, fiind dedicat promovării inovației, creativității și protecției operelor originale. Cu o misiune de educare și informare, InfoCons lucrează în direcția creării unui mediu în care drepturile de proprietate intelectuală sunt respectate, promovând un climat propice dezvoltării și creșterii economice.

Citește și : Cum scazi consumul de apă la jumătate?

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (Euipo) este autoritatea oficială responsabilă cu gestionarea mărcilor Uniunii Europene și a mărcilor comunitare înregistrate. Prin activitățile sale, Euipo caută să promoveze și să protejeze drepturile de proprietate intelectuală în Uniunea Europeană, stimulând inovația și susținând creșterea economică.

Pentru solicitări de presă, vă rugăm să contactați:

Ioana Petrea

Ioana.petrea@infocons.ro

0735.400.100