Este perioada vacanțelor de vară , iar cu această ocazie mulți au planificat să își petreacă zilele libere în afara României . În acest context , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Europeană InfoCons , un instrument util și gratuit , disponibil în 33 limbi . Aplicația oferă consumatorilor acces direct la informații în timp real cu privire la timpii de așteptare în punctele de trecere rutieră a frontierei pentru intrarea și ieșirea din România , fiind ușor de indentificat pe hartă .

Informațiile referitoare la timpii de așteptare pot fi regăsite în secțiunea SOS a Aplicației Europene InfoCons , astfel consumatorii pot să își planifice călătoria într-un mod mai eficient și să evite întârzierile neașteptate .

Pentru a veni în ajutorul consumatorilor care și-au planificat concediul în Bulgaria sau Grecia , InfoCons a analizat informațiile disponibile în Aplicația Europeană InfoCons despre timpii de așteptare la punctele de trecere ale graniței dintre România și Bulgaria . Astfel, au fost luate în calcul înformațiile despre timpii de așteptare la ieșirea din România , atât pentru autoturisme , cât și pentru camioane , în două momente diferite ale aceleași zi : dimineața ( ora 08 : 00 ) și prânzul ( ora 13 : 00 ) .

Mail multe informații AICI .